Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

konference Brownfieldy 2022

16. 6. 2022 @ 10:30 - 17:00

Čtvrtý ročník konference Brownfieldy opět přinese ty nejlepší příklady transformací z České republiky i ze zahraničí a bude nacházet řešení pro lokality, které na svou druhou šanci teprve čekají.

Letošní téma je věnováno především průmyslovému developmentu na brownfieldech v udržitelné éře. Nejen na příkladu ostravských brownfieldů budou představeny přístupy měst, státu i developerů, jak transformovat dosluhující průmyslové regiony pro 21. století.

Program nabídne odborné přednášky, panelové diskuze i možnost sdílení zkušeností v rámci kulatých stolů. Doprovodný program letos zahrnuje i komentovaný brownfield trip po nejzajímavějších lokalitách v Ostravě a jejím okolí.

————————-
PROGRAM

Ostrava 4.0: probíhající a plánované projekty
Pohled města, investora a developera na rozvoj ostravských brownfieldů. Centrální část města mezi Dolními Vítkovicemi a Karolinou již brzy projde zásadní proměnou. Jak na plánování území spolupracuje město a soukromí investoři? A panuje shoda na budoucím rozvoji?

Možnosti a limity rozvoje bývalých industriálních regionů
Moravskoslezský kraj dlouhodobě bojuje se svým průmyslovým dědictvím v podobě rozsáhlých brownfieldových ploch. Je v silách dosluhujících průmyslových měst a regionů brownfieldy na jejich území smysluplně rozvíjet? A jak jim v tom může pomoci stát?

Průmyslový development v udržitelné éře
Udržitelnost a ESG jsou pojmy, které hýbou developmentem. Co přesně bude znamenat implementace ESG strategií pro rozvoj brownfieldů a jejich financování? A jak bude skutečně udržitelný průmyslový development vypadat?

Kulaté stoly
Hlavní program bude doplněn o diskuze v rámci kulatých stolů, kde mohou účastníci čerpat informace i sdílet zkušenosti.
• Financování brownfieldových projektů
• Joint Venture: spolupráce obce a soukromého investora
• Udržitelné prvky developmentu

Brownfield trip 17.6.2022
Součástí doprovodného programu konference bude komentovaný brownfield trip po vybraných lokalitách v Ostravě a jejím okolí.

Podrobnosti

Datum:
16. 6. 2022
Čas:
10:30 - 17:00
Webová stránka:
https://www.kfbrownfieldy.cz/

Místo konání

Karlínská kasárna