Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Veřejný prostor: mezi sociologií a architekturou / KONFERENCE

4. 11. 2021 @ 9:00 - 14:00

🏢🏘👪🕴 Veřejný prostor má fyzický (architektonický), ale také sociální rozměr. O tom, zda je prostranství kvalitní, tedy rozhoduje nejen jeho estetické a materiálové řešení, ale především to, zda a jak ho lidé užívají.

➡ Jakým způsobem probíhá dialog mezi architektonickými a sociálními (sou)částmi veřejného prostoru v procesu jeho plánování, realizace a užívání? A probíhá vůbec?
➡ V čem jsou pohledy jednotlivých profesí shodné, v čem se liší a jak pomoct kvalitní mezioborové spolupráci?

Na konferenci jsou zváni všichni odborníci, kteří se zajímají nebo zapojují do tvorby veřejného prostoru. Cílem projektu je zlepšovat spolupráci mezi obory a tím se posouvat ke kvalitnějším veřejným prostranstvím.

➡ HOSTÉ: sociolog PAVEL POSPĚCH, sociální geograf ROBERT OSMAN, teoretička architektury ANNA BEATA HÁBLOVÁ a praktikující architekti PETR LEŠEK (Projektil architekti) a FILIP TITTL (UNIT architekti). Ke slovu se ale dostanou i návštěvníci konference.

PODROBNOSTI A REGISTRACE NA www.bit.ly/socarch2021

Registrační poplatek 200 Kč, studenti 120 Kč (v ceně je zahrnuto občerstvení).
Akce se bude řídit platnými hygienickými nařízeními.

Konference je součástí projektu Mezioborová spolupráce, který realizuje Pěstuj prostor, z. s. ve spolupráci s Platformou pro veřejný prostor za podpory Ministerstva kultury ČR. Akci udělila záštitu Česká komora architektů. V první polovině roku 2021 proběhlo odborné šetření mezi vybranými architekty, sociology a dalšími odborníky, poznatky z něj budou na konferenci představeny.

Podrobnosti

Datum:
4. 11. 2021
Čas:
9:00 - 14:00
Webová stránka:
https://goout.net/cs/verejny-prostor-mezi-sociologii-a-architekturou/szcmgcs/